Seni Kendime Sakladım: Pastırmalı Ekmek Hamurları

Şimdi sade ekmek düşünsün! Başlı başına bir kahvaltı sofrası tasarladık. Mayalı ekmek hamuru içerisine yeşillik kontenjanından taze ıspanak yapraklarını, dil peyniri ve pastırma dilimlerini yerleştirdik. Sıkı sıkı rulo yapıp yumurta sarısı ilavesiyle fırınladık. Dilim dilim servis ettik. İçerisinden akıp giden peynir ve mis kokulu ıspanak yapraklarının tadına doyamadık. Ve karşınızda pastırmalı ekmek hamurları

19 Ocak- 1 Şubat Migroskop döneminde tüm paketli pastırmaların %25 indirimde olduğunu da ekleyelim.

Pastırmalı Ekmek Hamurları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

2 adet mayalı ekmek hamuru
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet körpe ıspanak
100 gram dil peyniri
10 dilim pastırma
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Püf noktası:

Yağlı kâğıt üzerinde açtığınız mayalı ekmek hamurunu iç malzemelerini de ekledikten sonra yağlı kâğıt yardımıyla sıkıca rulo yapın. Dikkatli bir şekilde fırın tepsisi üzerine alıp kâğıdını çıkardıktan sonra fırınlayın.

Mayası henüz gelmemiş olan ekmek hamurunu, kapalı bir ortamda ve oda sıcaklığında bekletin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarının fazla sularını süzdürün, sap kısımlarını kopartın. Dil peynirlerini tel tel açın.

Kısa bir süre yoğurduğunuz mayalı ekmek hamurlarını yağlı kâğıt üzerinde açın. Üzerini zeytinyağıyla yağlayıp büyütün.

Sırasıyla; körpe ıspanak yaprakları, dil peyniri ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Ara ara serptiğiniz tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.

Dikkatli bir şekilde ve sıkıca rulo yaptıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında, temiz bir yağlı kâğıt üzerinde yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Pişirme süresi sonunda fırın içerisinde dinlendirdiğiniz pastırmalı ekmeği dilimler halinde ılık olarak servis edin.