Patates Çanağı

Her evde bulunan vazgeçilmez malzeme, mutfakların baş tacı patatesle hazırladığımız farklı ve lezzetli bir tarif; patates çanağı tarifi MigrosTV’de.

patates-dolmasi

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

  • 6 adet irice patates
  • 400 gram kıyma
  • 1 aet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kalığı karabiber
  • 1 tatlıkaşığı tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyun 2 ye bölerek iç kısımlarını oyun.
  2. Sıvı yağda kızartın.
  3. Yayvan bir kapta zeytinyağ ilave ile doğranmış kuru soğan ve kıymayı kavurun.
  4. Biberleri yemeklik doğrayıp kavurmaya devam edin.
  5. Salça ve baharat ilave ettikten sonra 2-3 dakika kadar daha kavurup ocağın altını kapatın.
  6. Kıymalı harcı kızarmış patateslerin içine doldurun.
  7. Bir fırın kabına içlerini doldurduğunuz patatesleri dizin.
  8. Salçayı 2 su bardağı sıcak suda eritin, tuz ve pulbiber ilave edin.
  9. Patateslerin üzerinde bu sosu gezdirin.
  10. Önceden 200 derece ısınmış fırında pişirin.

Pişirme Önerisi:

Yemeğinizin sulu kalmasını isterseniz üzerini pişirme kağıdı örterek de pişirebilirsiniz.