Mevsimsiz Güzel: Patates Çorbası

Belçika usulü patates kızartması, patates püresi hatta patates köftesi… Tüm bunları sevdiğinizden ve afiyetle yediğinizden eminiz peki ya patates çorbası? Dumanı üzerinde tüten çorbamız kıvamını özlü taze patatesler ve terbiye karışımından alıyor. Arzuya göre püre ya da taneli olarak servis ediliyor.

Unutmadan: Migroskop “Dalından Sofraya” sayfalarının yıldızı indirimli fiyatıyla taze patates!

Patates Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
¾ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Servis önerisi:

Servis kâselerine aldığınız sıcak çorbayı küp şeklinde kesip fırınladığınız ekmek küpleriyle servis edebilir, yapımında ince kıyılmış taze soğan kullanabilirsiniz.

Tereyağında kızdırılmış toz kırmızıbiber eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Çorbayı, taneli ya da püre olarak hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri küp şeklinde kesin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları ekleyip orta ateşte hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Küp şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Sonrasında tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, un, yoğurt, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta çırpın.

Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip ılıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi çorba tenceresine azar azar katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.

Kıvam alıp koyulaştıktan sonra servis kaselerine aldığınız patates çorbasını kruton ilavesiyle bekletmeden servis edin.