Fırında da Olur: Patates Püresi

Bunu biliyor muydunuz? Yemeklerin kurtarıcı garnitürü patates püresi fırında da olur! Patates püresi nasıl yapılır sorusunun en lezzetli ve kolay yanıtı için tarif önerimize göz atın.
patates-puresi
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 120 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
• 2 adet irice patates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı süt
• Tuz-karabiber-muskat
Üzeri için
• 1 su bardağı kaşar peyniri
Yapılışı
• Fırını 230 derecede ısıtın.
• Patatesleri yıkayın ortadan ikiye bölün.
• Birkaç yerinden bıçakla delin ve folyaya sarıp fırına atın.
• Pişip pişmediğini kontrol ederek ortalama 1 saat kadar fırında tutun.
• Patateslerin şeklini bozmadan içini bir kaşık yardımı ile çıkarın.
• Bu iç kısmını bir tabağa alarak içine tereyağı, süt ve baharatları ilave edin.
• Tüm malzemeyi harmanlayıp iyice ezdikten sonra Püre haline gelen karışımı içi çıkarılmış patates çanaklarına doldurun.
• Üzerine rende kaşarlardan birer tutam yerleştirin.
• Üzerleri kızarıncaya kadar fırında tutun.
• Afiyetler olsun.
Servis Önerisi:
Sıcak tüketilmesi tavsiye olunur.