Patatesli Boy Kebabı

Her evde bulunan patates, nefis yemeklere ilham vermeye devam ediyor. Etle bir araya geldiğinde lezzeti katlayan patatesle bu kez lezzeti bol bir kebap peşindeyiz!

patatesli-kebap

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-4 büyük patates

-4 adet kapya biber

-3 adet kuru soğan

-400 gram kuzu eti

-1 yemek kaşığı salça

-1 baş sarımsak

-1 çay kaşığı kişniş

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı pul biber

 Yapılışı

1. Patatesleri küp şeklinde, biberleri de irice doğrayın.

2. Sıvı yağda kızartın.

3. Kuru soğanlarıda piyaz şeklinde doğrayın baharatlarla beraber harmanlayın.

4. Bir fırın kabına yerleştirin.

5. Orta kısmına etleri koyun en ortasına bir bütün sarmısağı yerleştirin.

6. 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ve tuz ile karıştırın.

7. Ve malzemelerin üzerine dökün.

8. 200 derece ısınmış fırında pişirin.

Pişirme Önerisi:

Arzu edenler soğan ve eti de çok az soteledikten sonra fırında pişirebilirler.