Patatesli Hindistan Cevizi Çorbası

Yapımı kolay, lezzeti sıra dışı bir çorba tarifi ile karşınızdayız!

kereviz-corbasi

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-1 kilo tatlı patates

-2 dilim bal kabağı

-400 gram hindistan cevizi kreması

-2 adet kuru soğan

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil

-3 diş sarımsak

-1 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı köri

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-5 su bardağı tavuk suyu

-2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı

1. Mümkünse kalın tabanlı bir tencerede doğranmış soğan, sarımsak ve zencefilleri zeytinyağı ile kavurun.

2. Köriyi de ilave ettikten sonra küp doğranmış balkabaklarını ve patatesleri ekleyin.

3. Üzerine tavuk suyunu ile baharatları ilave edin.

4. 45 dakika kadar kaynatın.

5. İndirmeye yakın kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

6. Üzerine hindistan cevizi rendesi döküp servis edin.

Servis Önerisi:

Çorbanın üzerine kişniş, taze kırmızı biber ve limon suyu ile sos yapıp kullanabilirsiniz.