Yumurtalı Patatesi Aratmaz: Patatesli Kek

Aranızda patates sevmeyen var mı? Bizce yoktur. Patatesli yumurta ya da patates kızartması bir yana dursun, cips şeklinde ince ince dilimlediğimiz patateslerden nar gibi kızarmış patatesli kek hazırladık. Kahvaltı sofralarından beş çayı menülerine kadar çok ama çok yakışacağını düşündük. Kararı siz patates severlere bıraktık.

Mini mini taze patateslerle böylesine lezzetli ve pratik bir tarif hazırlamanın tam zamanı!

Patatesli Kek Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
10 dal maydanoz
1 dal biberiye
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Fırın tepsisi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra hafifçe unlamayı unutmayın.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kek yapımında kullanacağınız patates ve kuru soğanları küp şeklinde de doğrayabilirsiniz. Kek harcını damak tadınıza uygun olan baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanları cips inceliğinde doğrayın. Biberiye dallarını ve maydanoz yapraklarını ayıklayıp ince ince kıyın.

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını geniş bir kapta çırpın. Azar azar eklediğiniz kabartma tozu, un, taze ve kuru baharatlar ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Hazırladığınız karışıma dilimlenmiş patates ve soğanları katıp harmanladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine düzgün bir kat olacak şekilde yayın.

Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, çok az miktarda sıvı yağla yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 45-50 dakika fırınlayın.

Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki kalıbından çıkartıp dilimledikten sonra servis edin.