7 Gün 24 Saat Yenebilir: Patatesli Omlet

Tüm aile fertlerinin bir araya geldiği Pazar kahvaltılarını lezzetlendiren, mutfağa yeni girenlerin dostu, lezzetli mi lezzetli patatesli omleti öncelikle ocakta, ardından fırında pişiriyor çay ve sıcak ekmek eşliğinde mideye indiriyoruz.

Patatesli omlet tarifimize göz atanları mutfakta bekliyoruz bugün.

Patatesli Omlet Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi:  20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy patates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

6 adet yumurta

4 dal maydanoz

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Kısa süre haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğradığınız haşlanmış patateslerle de omlet hazırlayabilir, maydanoz yerine arzuya göre ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.

Patatesli omleti; ocak üzerinde ve kapağı kapalı tencerede, orta ateşte de pişirebilirsiniz.

Çırpılmış yumurta karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ayrı bir kaseye kırdığınız yumurtaları çırpın.

Geniş tabanlı bir tavaya aldığınız zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Doğramış olduğunuz patatesleri orta ateşte hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Kısa bir süre kızarttığınız patatesleri ısıya dayanıklı bir servis kabına alıp çırpılmış yumurtaları ekleyin. Bir spatula yardımıyla hafifçe karışıp çırpılmış yumurtanın pişmesini sağlayın.

Rendelenmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz yaprakları eklediğiniz patatesli omleti önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra ters çevirip servis tabağına aldığınız patatesli omleti dilimler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.