Patatesli Rulo Börek

Habersiz gelen misafirlere karşı her daim hazırlıklı olmak, mutfağımızda çayın yanında ikram edilecek ev yapımı sıcacık börekler olsun kim istemez ki.

sosili_rulo

İşte böyle anlar için buzdolabında önceden yapılıp bekleyen çok pratik bir börek tarifi! Bu böreği akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletip ertesi gün pişebileceğiniz gibi, derin dondurucuda da dilediğinizce pişmeden bekletebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bekleme süresi: 4 saat

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

-3 adet yufka

-3  adet büyük patates

-1 su bardağı kaşar rendesi

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı pul biber

-3 yumurta

-1 su bardağı yoğurt

-1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

-1 yumurta sarısı

Yapılışı

1. Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra rendeleyin.

2. Peynir ve baharatlarla karıştırın.

3. Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta el çırpıçısı ile çırpın.

4. Yufkayı tezgaha serin, içine harcın üçte birini yayın üzerine diğer yufkayı serin.

5. 3 yufkayıda üst üste bu şekilde yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.

6. Bu şekilde 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

7. Buzdolabından çıkarttıktan sonra 2 cm kalınlığında kesin.

8. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.

9. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hazırlama Önerisi:

Böreğinizi bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. İç malzemenizi keyfinizce değiştirebilirsiniz.