Yoğurt Sos da Varmış: Patatesli Sigara Böreği

Hazır yufkadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan sigara böreği var gündemimizde bugün. Derin yağda kızartıldıktan sonra çıtır bir hale gelen hamur işi tarifimiz patatesli… Tuz, karabiber ve pul biber iç harcın yapımında kullandığımız favori baharatlarımız, yoğurt sos önerimiz. Siz dilerseniz bol köpüklü bir bardak ayran eşliğinde de tüketebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun. Peynirli rulo börek tarifimiz de şöyle dursun.

Patatesli Sigara Böreği Tarifi

24 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

3 adet yufka
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı su

İç harcı için:

3 adet patates
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Rulo şeklinde sardığınız sigara böreklerinin uç kısımlarını az miktarda suya batırıp yapıştırarak kapatın.

Önceden kızdırdığınız derin yağda hafif bir renk alana kızartın, kabuklarını soyduğunuz patatesleri sıcağı sıcağına püre haline getirin.

Yufkaların ince, taze ve zedesiz olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

İç harca arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.

Servis önerisi:

Az miktarda tuz ve rendelenmiş sarımsak ilavesiyle karıştırdığınız süzme yoğurdu sos olarak böreğin yanında servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dikkatlice açtığınız yufkaları mutfak tezgahı üzerinde üst üste açın. Öncelikle dört eşit parçaya ardından her bir çeyrek parçayı keskin bir bıçak yardımıyla iki eşit parçaya bölün.

Bol suda yıkadığınız patatesleri yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Kabuklarını soyup sıcağı sıcağına püre haline getirin. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tatlandırın.

Yoğurt ve ayçiçek yağını karıştırıp üçgen şeklinde kestiğiniz yufka parçaları üzerine sürün.

Hazırladığınız patatesli harcı yufkaların geniş kısmına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını suya değdirip yapıştırarak kapatın. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Geniş bir tavada kızdırdığınız yağda arkalı önlü ters çevirip hafif bir renk alana kadar kızarttığınız börekleri fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alın. Kısa bir süre beklettikten sonra ılık olarak servis edin.