Mangalın Yıldızı: Patlıcan Kebabı

20 Nisan- 3 Mayıs Migroskop dönemi, “Mangalın Yıldızı Kırmızı Ettir” diyenlere #iyigelecek Uzman Kasap ürünleriyle dolu. Birbirinden lezzetli, hazır ve pişirmesi kısa süre alan ürünler mangal sevdalılarını bekliyor.

Bir dilim patlıcan bir adet köfteyle hazırlanan patlıcan kebabını, mangal ya da fırında pişirebilir arzuya göre Meyhane Pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Patlıcan Kebabı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet Uzman Kasap patlıcan kebabı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Patlıcan kebaplarını; arzuya göre fırında, ızgara bölümünde pişirebilir sonrasında servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Domates salçası ve tuzu ekleyip 1 dakika kadar kavurun.

Sıcak su ekleyip sürekli karıştırarak kıvamını açın. Uzman Kasap patlıcan kebaplarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.

Üzerine hazırladığınız sosu ekleyip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırın aralığında renk alana kadar pişirin.

Mevsim yeşillikleri eşliğinde sıcak olarak bekletmeden servis edin.