Patlıcan Musakka

Sebzelerin en lezzetlisi, bin bir çeşit sunumuyla sofraları donatan nefis taze patlıcan var sırada. Tadına doyum olmaz patlıcan musakka tarifimizi mutlaka deneyin.

patlican-musakka

Hazırlama süresi: 60 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı:4

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram dana kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı olarak soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletip acı suyunun çıkmasını bekleyin.
  3. Sonra çıkartıp suyunu sıkın ve kağıt havlu üzerine alın.
  4. Tavada sıvı yağı kızdırın patlıcanları içine atın.
  5. Kızaran patlıcanları bir kevgir kepçe ile çıkarın.
  6. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
  7. Kıymayı da ilave edip kavurduktan sonra salça ve baharatları ilave edin.
  8. Üzerine sıcak su dökün 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  9. Fırın kabına önce patlıcanları yerleştirin.
  10. Üzerine harcı dökün.
  11. Önceden 180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin.

Pişirme Önerisi:

Patlıcanları kızartırken yağın sıçramaması için patlıcanların suyunu iyice sıkmalı ve yağın içine çok az tuz dökmelisiniz.