Şimdi Tortilla Ekmekleri Düşünsün: Fesleğenli Patlıcan Wrap

Aynen öyle şimdi tortilla ekmekleri, mini mini lavaşlar düşünsün. Wrap olarak bilinen içi dolgulu, lezzetli mi lezzetli ruloları hazırlamak onlara ihtiyacınız yok. Kabukları alacalı olarak soyulmuş ince patlıcan dilimleri, fırında pişirildikten sonra taze otlarla harmanlanan lor peyniriyle dolup taşıyor. Yaz sıcaklarında mideler hafifliyor, damaklar lezzetinden ödün vermiyor.

Yanında salatasıyla gelen fesleğenli patlıcan wrap’ler gözlere de hitap ediyor.

Patlıcan Wrap Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

12 adet

Malzemeler:

2 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ çay kaşığı tuz
200 gram tuzsuz lor peyniri
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
¼ demet ince kıyılmış maydanoz yaprağı

Salatası için:

2 adet orta boy kırmızı kapya biber
2 adet orta boy sarı dolmalık biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

İnce ince dilimlediğiniz patlıcanları arzuya göre önceden kızdırılmış ızgara üzerinde de pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız salata içerisine körpe fesleğen yaprakları ekleyebilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Servis sırasında kullanacağınız kırmızı kapya ve sarı dolmalık biberleri birkaç yerinden kürdan yardımıyla delip önceden ısıtılmış 220 derece fırında ya da ocak üzerinde közleyin.

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız kabuklu patlıcanları ince uzun şeritler halinde kesin. Tuzlu soğuk suda 1 saat kadar bekletin.

Suyunu süzüp duruladıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kuruladığınız patlıcan şeritlerinin üzerini az miktarda zeytinyağıyla yağlayın.

Kızgın tavada kısa sürede, ızgara izi alacak şekilde mühürleyin. Ardından yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aldığınız patlıcanları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme işlemi sonrasında dikkatlice alıp ayrı bir kenarda soğumaları için bekletin.

İnce kıyılmış maydanoz yaprakları, kurutulmuş fesleğen ve tuzsuz lor peynirini ayrı bir kapta karıştırıp soğuyan patlıcan dilimleri üzerine ince bir kat halinde sürün. Patlıcanları rulo yapıp servis tabağına alın.

Önceden közlediğiniz kırmızı ve sarı biberlerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle harmanladıktan sonra patlıcan wraplerin üzerine gezdirip servis edin.