Türk yemeklerinin vazgeçilmezi köfte ve mutfakların baş tacı sebzemiz patlıcan bir arada. Sıradan köfte tariflerinden sıkılanlara enfes patlıcanlı köfte tarifi MigrosTV’de!
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-30 dakika
Porsiyon sayısı: 6
Malzemeler
-½ kilo kıyma
-3 adet köz patlıcan
-1 adet orta boy kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1/ demet maydanoz
-2 su bardağı ufalanmış ekmek
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çak kaşığı karabiber
Kızartmak için
-Sıvı yağ
Yapılışı
1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
2. Maydanoz, sarımsak ve közlenmiş patlıcanları incecik kıyın.
3. Kıyma, ekmek kırıntısı ve baharatlarla hazırladığımız malzemeleri birleştirin ve yoğurun.
4. İrice yuvarlak köfte şekilleri yapın.
5. Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp sıcak servis edin.
Pişirme Önerisi:
Köfteleri kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkartın.
Servis Önerisi:
Servis yaparken süzme yoğur ile lezzetini katlayabilirsiniz.