Şeker de Kim Oluyor: Pekmezli Kek

Yanlış anlaşılmasın, toz şekere kırgın ya da kızgın değiliz. Tatlı ve hamur işlerine lezzet katan toz şekere daha sağlıklı bir alternatif bulmaktı tek amacımız. Toz şeker yerine üzüm pekmezi ekleyerek hazırladığımız pekmezli kek, önceden ısıtılmış fırında 40 dakika gibi bir sürede hazırlanıyor.

Pekmezin rengini alıp kakaolu kek görünümünü andıran cevizli kek çay saatlerinize lezzet katıyor.

Pekmezli Kek Tarifi

8 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1,5 su bardağı üzüm pekmezi

¾ su bardağı süt

¾ su bardağı zeytinyağı

2,5 su bardağı un

½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Püf noktası:

Un, kabartma tozu ve vanilya gibi katı malzemeleri eledikten sonra eklemeye özen gösterin. Kabartma tozunu az miktarda eklediğiniz taze sıkılmış limon suyuyla köpürterek kullanın.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız ceviz miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve üzüm pekmezini derin bir karıştırma kıvamında homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Süt ve zeytinyağını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Azar azar eklediğiniz elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kakao ilavesiyle kek harcına son şeklini verin.

Kek hamurunun dibine çökmemesi için; hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp bir spatula yardımıyla karıştırdığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırından alıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz keki kalıbından çıkartıp dilimler halinde servis edin.