Tatlı Esmer: Pekmezli Kurabiye

Yeni hafta başlangıcına kurabiye yakışır dedik ve oda sıcaklığında beklettiğimiz malzemelerle soluğu mutfakta aldık. Tereyağı kokusunun iştah açacak nitelikte çokça hissedildiği, toz şeker yerine üzüm pekmezi ve az miktarda pudra şekerinin kullanıldığı gevrek mi gevrek pekmezli kurabiyeler hazırladık.

Bu tarifle çay saatinizi tatlandırmakla kalmayıp kurabiye yapımına dair farklı pişirme önerilerinde de bulunduk. Görüntüsüyle kakaolu kurabiyeleri andıran pekmezli kurabiye tarifi bizim kalbimizi çaldı doğrusu.

Pekmezli Kurabiye Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

5 yemek kaşığı üzüm pekmezi

1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

3 yemek kaşığı yoğurt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin yoğunluğuna göre eklemeniz gereken un miktarı ½ su bardağı kadar azalıp artabilir. Hazırladığınız kurabiye hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olmasına özen gösterin, oda sıcaklığında malzeme kullanın.

Kurabiyelerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

Servis önerisi:

Fırından çıkartıp mümkünse ızgara teli üzerinde soğuttuğunuz kurabiyeleri arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir kâseye alın. Öncelikle üzüm pekmezi ardından yumurta sarısı, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip krema kıvamını alana kadar karıştırın.

İnce çekilmiş ceviz içi, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve azar azar eklediğiniz un yardımıyla toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun.

Kurabiyelere daha kolay şekil verebilmek adına hazırladığınız kurabiye hamurunu streç filmle sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Bu işlem sonrasında küçük yuvarlaklara ayırdığınız kurabiye hamurlarını avuç içinizde yuvarlayarak şekillendirin.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp dinlendirdikten sonra servis edin.