Acı Sossuz Olmaz: Peynir Kızartması

Yağlı ve eriyen yapıda peynirlerle hazırlayabileceğiniz pratik bir atıştırmalık peynir kızartması… Şerit şerit kesilen mozzarella peynirlerini; öncelikle una, sonrasında çırpılmış yumurta sarısına ve son olarak Japon ekmek kırıntısı olarak da bilinen Panko’ya bulayıp derin yağda kızartıyoruz.

Maç ve film keyfinize de eşlik edebilecek tatta peynirli tarifimizi 5 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Peynir Kızartması Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

400 gram mozzarella peyniri
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un

Pişirme önerisi:

Peynirlerin daha çıtır hale gelmesi için; öncesinde dondurabilir, kızgın yağda kısa süreli kızartabilirsiniz.

Panko olarak da satılan bayat ekmek kırıntılarına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Yağlı kağıt üzerine dizdiğiniz peynirleri önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Acı sos yerine ev yapımı yoğurt sos eşliğinde de sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kağıt havlu ile kuruladığınız mozzarella peynirini uzun ince şeritler halinde kesin.

Derin bir kaseye aldığınız bayat ekmek kırıntısını; kurutulmuş fesleğen, toz kırmızıbiber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta sarısını süt ilavesiyle çırpın. Unu düz bir tabağa alın.

Şeritler halinde kestiğiniz mozzarella peynirlerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve bayat ekmek kırıntısına bulayın.

Derin bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında hafif bir renk alana kadar kızarttığınız peynirleri kağıt havlu üzerinde dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.