Yaz Kahvaltısı: Peynirli Karpuz Dilimleri

Yaza tatlı bir veda peynirli karpuz dilimleri… Kabuklu olarak üçgen şeklinde kestiğimiz karpuz dilimlerini arzuya göre balsamik sirke ilavesiyle ızgarada kısa süre pişiriyor, lor peyniri ilavesiyle bekletmeden servis ediyoruz.

Küçük bir servis tüyosu da verelim. Tahta çubuklara takıp kızarttığınız karpuz dilimlerini pratik bir şekilde de ikram edebilirsiniz.

Peynirli Karpuz Dilimleri Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

1/2 adet orta boy karpuz
200 gram lor peyniri
4 dal taze fesleğen

Püf noktası:

Karpuzu eşit büyüklük ve aynı şekillerde kesmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre üçgen şeklinde kestiğiniz karpuz dilimleri üzerine çok az miktarda balsamik sirke sürebilirsiniz.

Servis önerisi:

Ayrı bir kapta hazırladığınız ballı, zeytinyağlı ve nar ekşili sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp üzerini kuruladığınız karpuzun kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alın.

Ortadan ikiye kestiğiniz karpuzu üçgen şeklinde, kabuklu kalacak şekilde dilimleyin.

Önceden ısıtılmış bir ızgara izli tavada, ters yüz ederek kızartın.

Servis tabağı üzerine aldığınız ızgara karpuz dilimlerini ufalanmış lor peyniri ve fesleğen yaprakları eşliğinde bekletmeden servis edin.