Kış Atıştırmalığı: Peynirli Kereviz Sapları

Maydanozgiller familyasından oldukça besleyici bir sebzeden bahsediyoruz. Hoş aroması, kendine has koku ve dokusuyla kereviz sapını konuk ediyoruz mutfağımızda. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak çiğ kereviz saplarını hazırladığımız peynirli karışımla doldurup mini mini sebze küpleri katıyoruz.

Başlangıç olarak servis edebileceğiniz düşük kalorili peynirli kereviz saplarını hazırlamak işte bu kadar kolay!

Peynirli Kereviz Sapı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet kereviz sapı
200 gram labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet küçük boy havuç
1 dal maydanoz

Püf noktası:

Servis esnasında kullandığınız sebzeleri kısa süre haşladıktan sonra da kullanabilirsiniz.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri arzuya göre soteledikten sonra da kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Soğuk olarak bekletmeden servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp yaprak kısımlarını ayıkladığınız kereviz saplarını ortadan ikiye kesin.

Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve sarımsak tozunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Sap kısımlarını kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz biberleri küçük küpler halinde doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz havucu biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Hazırladığınız peynirli karışımı kereviz sapları içerisine dikkatli bir şekilde doldurun. Küçük küpler halinde kestiğiniz sebzeleri üzerine serpiştirin. Arzuya göre maydanoz yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis edin.