Keyif Sandalı: Peynirli Patlıcan

Mis kokulu, keyifli bir atıştırmalık. Patlıcanla yapılan hafif ve pratik bir tarif. Ortadan ikiye kesilen patlıcanlar hafifçe tuzlandıktan sonra zeytinyağıyla buluşup fırınlanıyor. Kızartma işlemi yok bir kere. Bol miktarda peynir, domates ve mantar dilimleri… Adeta patlıcan tabanlı bir pizza.

Akşam yemeğine hafif bir tarif hazırlamak isteyenlere peynirli patlıcan tarifi geliyor…

Peynirli Patlıcan Tarifi

8 adet

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram kaşar peyniri
100 gram labne
10 adet cherry domates
10 adet kültür mantarı
8 dal taze fesleğen
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları az miktarda zeytinyağıyla yağladıktan sonra fırınlayıp kızartmadan tüketebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız peynir karışımına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız patlıcanları ortadan ikiye kesin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizdiğiniz patlıcanları hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Rendelenmiş kaşar peynirini, suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri, sarımsak tozu, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu karıştırın.

Sap kısımlarını aldığınız cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.

Fırından çıkardığınız patlıcanların üzerine hazırladığınız peynirli karışımı paylaştırın. Mantar dilimleri ve cherry domatesi üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardığınız sıcak patlıcanlar üzerine ayıklanmış fesleğen yapraklarını ekleyip bekletmeden servis edin.