Bir Parça Yetmez: Peynirli Somun Ekmek

Pazar kahvaltısına, hafta ortasına, beş çayına yakışacak nefis bir kahvaltı tarifi, peynirli somun ekmek! Kalan peynirleri değerlendirebileceğiniz, arzu ettiğiniz kahvaltılık ürünlerle hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık. Fırından çıktığında kaşar peyniriyle uzayıp giden ekmek küpleri aklınızı başınızdan alacak.

İhtiyacınız olanlar; bir somun ekmek, arzu ettiğiniz peynir çeşitleri, zeytinyağı ve taze otlar. Hazırsanız başlıyoruz.

Peynirli Somun Ekmek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet büyük boy tam tahıllı somun ekmek
200 gram kaşar peyniri
100 gram tulum peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/4 demet maydanoz
1 dal taze biberiye
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Küçük parçalara ayrılmaması için; ekmeği dikkatli bir şekilde kesmeye dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Peynir karışımına arzu ettiğiniz taze yeşillik ve baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın.

Ayıklanmış sarımsakları tuz ilavesiyle ezin. Biberiye dallarını incecik kıyın.

Tüm bu malzemeleri zeytinyağı ve nar ekşisi ilavesiyle karıştırın.

Kaşar peyniri ve tulum peynirini küçük bir kapta harmanlayın.

Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız somun ekmeğe tırtıklı bir bıçak yardımıyla enine ve boyuna kesikler atın.

Ekmek küplerinin aralarını hazırladığınız zeytinyağlı karışımla yağlayın. Rendelenmiş peynir karışımını ekleyin.

Kalan taze yeşillikli zeytinyağı ve küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.