Şipşak Kahvaltılık: Peynirli Yumurtalı Muffin

Bu tarifimiz Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı menemen, omlet ve sahanda yumurta üçlemesinden sıkılanlara geliyor. Az ve öz malzemeli sebzelerle buluşan çırpılmış yumurtalar soluğu muffin kalıbında alıp, pofuduk bir kıvam alana kadar pişiyor. Kolaylıkla kalıbından ayrılan yumurtalı muffinler porsiyonlar halinde servis ediliyor.

Siz çayı demleyin biz tarife başlıyoruz.

Yumurtalı Peynirli Muffin Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

5 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy domates
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 adet orta boy kabak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Sebzeleri eşit büyüklüklerde doğramaya ve arzuya göre kısa süre sotelemeye dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları çırpılmış yumurta karışımına ekleyebilir, rendelenmiş kaşar peyniri yerine cheddar kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Derin bir tencerede kaynamakta olan bol miktarda suda kısa bir süre haşladığınız bezelyeleri, soğuk ya da buzlu suya alıp şoklayın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız dolmalık renkli biberleri küçük küpler halinde kesin.

Kabuklarını soyduğunuz domates, patates ve kabağı diğer sebzelerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Derin bir kaseye aldığınız yumurta, zeytinyağı, doğranmış maydanoz ve baharatları bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Yağlanmış muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırdığınız sebze karışımı üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, puf gibi kabarıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Ilık ya da sıcak olarak servis edin.