Sağlıklı Burger: Piliç Fileto Burger

İster atıştırmalık olarak, isterseniz ana yemek niyetine… Piliç fileto ile hazırlayabileceğiniz leziz bir atıştırmalık tarif… Avokado ezmesi ile hazırlayabileceğiniz piliç burger tarifini, soğuk sandviç olarak da tüketebilirsiniz.

Kısa sürede, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz beyaz etli burgerler farklı olduğu kadar lezzetli de!

Piliç Fileto Burger

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

2 adet yuvarlak sandviç ekmeği
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet fileto tavuk göğsü
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
2 adet marul yaprağı
4 adet cherry domates
1 adet olgun avokado
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı toz kişniş

Püf noktası:

Taze sandviç ekmeklerini arzuya göre ısıtmadan da kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Fileto tavuk göğüslerini arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla marine edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fileto tavuk göğüslerini; zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Marine tavuk göğüslerini önceden ısıtılmış ızgara izli tavada, ters yüz ederek kızartın.

Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Cherry domatesleri ortadan ikiye bölüp bol suda yıkadığınız marul yapraklarının fazla suyunu süzdürün.

Sosu için; çekirdeğini çıkardığınız olgun durumda avokadoyu çatal yardımıyla ezin. Mayonez, rendelenmiş sarımsak ve toz kişniş ilavesiyle karıştırın.

Hazırladığınız sosu, sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına yayın. Marul yapraklarını ekleyin. Fileto tavuk göğsü ve cherry domates ilavesiyle kapatın. Arzuya göre ılık olarak servis edin.