Suyuna Ekmek Banmalı: Pırasalı Et Haşlama

Kuru soğan yerine bol miktarda pırasa kullanıyor, et haşlama yemeğine farklı bir soluk getiriyoruz. Havuç ve patates gibi kök sebzelerin kullanıldığı bahar yemeğimize küçük çiçeklerine ayrılmış brokoli, karnabahar ve brüksel lahanasının da çok yakışacağını eklemek istedik.

30 Mart-12 Nisan Migroskop döneminde yer alan lezzeti sofranıza, fiyatları cebinize #iyigelecek dana gulaşlık et, tam haşlama tarifine göre!

Biz ona bahar türlüsü ismini de çok yakıştırdık, mutfağa girip tarifimizi deneyenlerin de şimdiden eline sağlık.

Pırasalı Et Haşlama Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

800 gram dana haşlamalık et
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal pırasa
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız haşlamalık dana etlerini kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra haşlama yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız sebze miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırıp azaltabilirsiniz.

Servis önerisi:

Doğranmış maydanoz ve taze ıspanak yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız dana haşlamalık etleri bir kenarda bekletin.

Bol suda yıkadığınız pırasaları iri parçalar halinde doğrayın. Kabuklarını doğradığınız patatesleri ortadan ikiye kesin.

Havuçları iri parçalar halinde kesin. Sarımsakların kabuklarını soyun.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Dana etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Suyu içinde kalan etlere doğramış olduğunuz kök sebzeler ve sarımsakları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.

Defne yaprağı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırdıktan sonra son olarak eklediğiniz sıcak su ilavesiyle orta ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız yemeği sıcak olarak servis edin.