Bir İtalyan Sabahı: Pırasalı Omlet

Vitamin deposu, soğanın uzak akrabası, kışı kış yapan pırasa ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif pırasalı omlet. Puf gibi kabarmış bir omlet bu, lezzet sırrı oda sıcaklığında bekletilen yumurtalar içerisine katılan çok az miktarda un ve süt. Sonrası bir lezzet şöleni… Ara öğünden ana yemeğe kadar her an tüketilebilecek lezzette bir omletle karşı karşıyasınız.

Pek çok pırasalı tarifleri bulacağınız yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Pırasalı Omlet Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal pırasa
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı un
4 adet cherry domates
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, elenmiş un ve süt yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları omlet karışımına ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kalın dış yapraklarını temizlediğiniz pırasaları ince ince doğrayın.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları; süt, un ve tuz ilavesiyle çırpın.

Zeytinyağını geniş bir omlet tavasında kızdırın. Doğranmış pırasaları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Çırpılmış yumurta karışımını ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Pişirme işleminin sonuna doğru doğranmış domatesleri ekleyip kapağı kapalı tavada 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dilimler halinde sıcak olarak servis edin.