Önemli bir sağlıklı beslenme kaynağı olan semizotunun sadece fakat çok lezzetli bir tarifini veriyoruz; pirinç semizotu yemeğini çocuklar da çok seviyor!
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı
- Semizotunu yıkayın kalın dallarını ayırın ve mümkünse ellerinizle parçalara ayırın.
- Tencereye yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
- Hafifçe kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş havuçları ilave edip, birkaç kez çevirin.
- Ardından semizotunu koyup ocağın altını kısın.
- 1 çay bardağı sıcak su ve pirinç ilavesinin ardından tencerenin kapağını kapatın.
- Piştikten sonra sarmısaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyetler olsun.
Pişirme Önerisi:
Su oranını arzunuza göre arttırıp azaltabilirsiniz.