Pirinçli Semizotu

Önemli bir sağlıklı beslenme kaynağı olan semizotunun sadece fakat çok lezzetli bir tarifini veriyoruz; pirinç semizotu yemeğini çocuklar da çok seviyor!

semizotu

Hazırlama süresi:  15 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Yapılışı

  1. Semizotunu yıkayın kalın dallarını ayırın ve mümkünse ellerinizle parçalara ayırın.
  2. Tencereye yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
  3. Hafifçe kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş havuçları ilave edip, birkaç kez çevirin.
  4. Ardından semizotunu koyup ocağın altını kısın.
  5. 1 çay bardağı sıcak su ve pirinç ilavesinin ardından tencerenin kapağını kapatın.
  6. Piştikten sonra sarmısaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi:

Su oranını arzunuza göre arttırıp azaltabilirsiniz.