Pişirmeye İhtiyaç Duymadan Kolayca Yapabileceğiniz 3 Tatlı

Her sofranın vazgeçilmezi, menülerin son sıradaki vazgeçilmez lezzeti tatlıların yapımı biraz daha kolay olsaydı işimiz daha kolay olmaz mıydı? İşte size pişirmeden yapabileceğiniz kolay ve enfes 3 tatlı tarifi…

1)      Beyaz Çikolatalı Labne Peynirli Cup Tarifi

Porsiyon Sayısı: 1 kişilik

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Malzemeler

1 adet acıbadem kurabiyesi

1 fincan labne

40 gr beyaz çikolata

1 portakal

1 tatlı kaşığı bal 

labne-peynirli-cup-tarifi

Yapılışı

1. Portakalın kabukları derince soyulur ve zar büyüklüğünde kesilir ve bal ilave edilir.

2. Sunum kabımızın içine acıbadem kurabiyesi kabaca ufalanır.

3. Portakal üzerine dökülür.

4. Beyaz çikolata benmari olarak eritilerek labne ile karıştırılır.

5. Portakalların üzerine hafif bastırılarak konur .

6. Meyve parçaları ile süslenen cup buzdolabında soğutularak servis edilir.

2)      Ev Yapımı Yoğurtlu Dondurma

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 dakika

dondurma

Malzemeler

5 yemek kaşığı light yoğurt

3 tatlı kaşığı bal aromalı şurup

3 tatlı kaşığı kakao

40 gr glütensiz bisküvi

1 çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı

1. Yoğurt, bal aromalı şurup, kakao ve vanilya özütünü karıştırma kabına alın.

2. Glutensiz bisküvileri küçük kırıklar halinde ekleyin.

3. Tamamen özleşene kadar karıştırdığınız karışımı dikdörtgen bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın.

4. Derin dondurucuda 4-6 saat aralığında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin. 

3)      Pişmeyen Cheesecake Tarifi 

Porsiyon: 6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 dakika

Malzemeler

2 paket yulaflı bisküvi

2 yemek kaşığı tereyağı

500 gr labne peyniri

300 ml krema

125 gr pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

3 yemek kaşığı vişne reçeli

1 tatlı kaşığı su

 cheesecake-tarifi

Yapılışı

1. Mutfak robotuna aldığınız yulaflı bisküvileri toz haline gelene kadar çekin.

2. Eritilmiş tereyağını ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.

3. Kenar kısımlarını alüminyum folyoyla sardığınız kelepçeli kek kalıbını fırın tepsisine alın.

4. Taban kısmına hazırladığınız yulaflı bisküvi harcını yayıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına kaldırıp 10 dakika kadar dinlendirin.

5. Kreması için; karıştırma kabına aldığınız yumurta sarısı ve pudra şekerini düşük devirde çırpın.

6. Labne peyniri, krema, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

7. Kıvam alan kremayı cheesecake tabanı üzerine aktarıp üzerini düzeltin ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

8. Tane kısımlarını ayırdığınız vişne reçelini sulandırın. Kıvam alan cheesecake üzerine arzu ettiğiniz şekilleri verip dilimler halinde servis edin.