Fırında Pişirmeden Yapabileceğiniz 3 Nefis Tatlı

Kolay malzemeler ve pratik tariflerle lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz?
kurabiye-kekleri

Kurabiye Kekleri
 

Malzemeler:
¾ fincan beyaz şeker
½ fincan süt
½ fincan tereyağı
4 çorba kaşığı kakao
½ çıtır fıstık ezmesi
3 fincan yulaf ezmesi
1 çay kaşığı vanilya şurubu
Yapılışı:
Orta boy tencerenin içine, şeker, süt ve kakaoyu koyun. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine fıstık ezmesi, yulaf ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine çay kaşığıyla malzemeyi küçük parçalar halinde yerleştirin. Soğuyana kadar bekleyin.
muzlu-dondurma
Muzlu Dondurma 

Malzemeler:
4 muz, donmuş ve doğranmış
5 çay kaşığı çikolata ezmesi
Yapılışı:
Muzları doğrayın, dondurduktan sonra blenderdan geçirin. İyice karıştırdıktan sonra çikolata ezmesi ekleyip tekrar karıştırın. Pürüzsüz ve kremsi bir yapıya geldiğinden emin olun. Hemen servis edin ya da sonra servis etmek için dondurun.
armut-bugulama
Armut Buğulama
Malzemeler:
2 fincan su
1 çay kaşığı taze limon suyu
½ çay kaşığı vanilya şurubu
1 adet çubuk tarçın
1 adet limonun kabuğu
1 büyük armut, soyulmuş, ikiye bölünmüş ve çekirdeği alınmış
1 fincan vanilyalı dondurma
¼ çorba kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Su, limon suyu, vanilya şurubu, çubuk tarçın ve limon kabuğunu tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra armutları ekleyin, kısık ateşte 8 dakika pişirin. Armutları kaşık yardımıyla alın ve düz bir tabağa koyun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dondurma koyup servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı toz tarçın eklenebilir.