İtalyan İşi Tarif: Pizza Hamuru

Dumanı üzerinde tüten pizza tariflerinin olmazsa olmazı, yapı taşı pizza hamurunu ev yapımı hazırlıyor, oda sıcaklığında mayalandırdıktan sonra birbirinden lezzetli pizzaların yapımına geçiyoruz.

Ele avuca sığmayan pizza hamurunu bizimle birlikte mayalayıp ev yapımı pizza hazırlamaya var mısınız?

Pizza Hamuru Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı

Püf noktası:

Mayanın aktive olması için kuru mayayı ve pizza hamurunu mayalandırma sürelerine uyun. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız hamuru önceden ısıtılmış fırında tutarak da mayalandırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Sarımsak ve fesleğen yapraklarıyla hazırlanmış domates sos eşliğinde arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini kullanarak damak tadınıza uygun pizzayı hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pizza hamurunu hazırlamak için; ılık su ve sütü derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ekleyin.

Kuru mayayı ekleyip elinizle karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin.

Aktive olan mayaya zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin.

Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız pizza hamurunu hafifçe unlanmış bir kaseye alıp üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar mayalandırın.

Dinlendirme işlemi sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yaydığınız hamuru pizza sosu ve diğer malzemeler ile buluşturduktan sonra fırınlayın.