Portakal ile Yapabileceğiniz 6 Tatlı Tarifi

Portakal mevsimi geldiğinde ondan nefis tatlılar yapmak için heyecanlananlar buradaysa size birbirinden güzel, 6 tatlı tarifimiz var! Siz de dilediğiniz portakallı tatlıyı hemen bugün deneyebilir, damaklarınızda bir şenlik başlatabilirsiniz.
Mevsimin en taze portakallarını aldıysanız buyurun yazımızın detaylarına…

1. Portakal Soslu Panna Cotta

İtalyan mutfağının en özel tatlılarından biri olan Panna Cotta bu kez sizin sofranızı süslemeye geliyor. Bolca kreması ve jölesiyle yumuşacık hislerinizi harekete geçirecek, midelerinize bayram ettirecek bu nefis tatlının tarifini öğrenmek ve hemen uygulamak isterseniz işte detaylar:

  • Sos tenceresi içerisinde 50 ml süt, 400 ml krema, 60 gr pudra şekeri ve 10 gr vanilyayı kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
  • Diğer yandan 10 gram toz jöleyi çok az su ekleyerek bir kâsede karıştırıp tencereye ekleyin ve tam kaynamadan ocaktan alın.
  • Karışım soğuduktan sonra kâselere paylaştırın ve buzdolabında beklemeye bırakın.
  • Bu sırada 2 adet portakal suyunu, 100 ml su, 40 gr nişasta ve 60 gr şekeri tencerede kaynatın.
  • Kıvam alana kadar kaynatın, daha sonra dolaptaki kaselerin üzerine ekleyin.
  • Tekrar dolapta bekleterek soğuduktan sonra servis edin.

2. Portakallı Kek

Portakalın en çok yakıştığı tariflerden biri olan, küçükten büyüğe herkes tarafından kabul gören portakallı kek hazırlamanız için sizi bekliyor. İşte bardaktaki çayları heyecanlandıracak, sütleri sabırsızlandıracak nefis portakallı kek yapımı hakkında detaylar:

  • 3 adet yumurtayı 125 gr şekerle güzelce çırpın.
  • Sırasıyla 100 ml sıvı yağı, 150 ml sütü, 350 gr unu azar azar ekleyin.
  • 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 5 gr toz zencefili ekleyin.
  • Son olarak 1 adet portakalın kabuğu rendeleyin ve kek hamurunun içerisine ekleyin.
  • 185 dereceye ayarladığınız fırında 25-30 dakika pişirmeye bırakın.
  • Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

3. Portakallı Muhallebi

Tatlı denince aklımıza gelen ilk tariflerden biri olan, âdeta milli tatlımız muhallebiyi bir de portakallı denediniz mi? Mis gibi süt kokusuna karışan bol C vitaminli portakalın katkılarıyla nefis bir muhallebi kaşıklamanız için işte detaylar:

  • Uygun büyüklükte bir tencere içerisine 1 su bardağı şeker, bir çorba kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı suyu topak olmayacak şekilde güzelce karıştırın.
  • Daha sonra 1 litre portakal suyunu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
  • Kıvamından emin olduktan sonra muhallebiyi soğumadan kâselere paylaştırıp oda sıcaklığında bekletin.
  • Soğuyan muhallebileri buzdolabına koyun ve mümkünse 1-2 saat beklettikten sonra soğuk olarak afiyetle tüketin.

4. Kızarmış Portakallı Müsli

Portakaldan vazgeçmeyenlere, aynı zamanda hafif bir tatlı tarifi arayanlara harika bir önerimiz var; karşınızda kızarmış portakallı müsli! İster kahvaltıda ister günün herhangi bir öğününde gönül rahatlığıyla tüketip portakal lezzetine doyabileceğiniz bu hafif tatlıyla hemen tanışmak için buyurun detaylara.

  • 2 adet portakalı kabuklarıyla birlikte ince ince dilimleyin ve yağsız tavada altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kızaran portakal dilimlerini derin bir cam tatlı kâsesine dizin. Üzerlerine 100 gr yoğurt, 50 gr meyveli müsliyi ekleyin.
  • İsteğe göre üzerine 20 gr bal ya da reçel gibi seçenekler ekleyin.
  • Daha sonra ister hemen isterseniz de bir süre buzdolabında beklettikten sonra afiyetle tüketin.

5. Portakal Reçeli

Portakal lezzetine doyamam, her yeni güne gözümü onunla açayım; diyorsanız kahvaltılarınızı süsleyecek bir portakal reçeli tarifiyle tanışmaya hazır olun. Kızarmış ekmekler, derin kâseler hazırsa işte portakal reçeli tarifinin detayları:

  • 6 adet portakalın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Daha sonra derin bir tencere içerisinde üzerlerine 700 gr şeker ekleyip ağzı kapalı bir şekilde 1 gece beklemeye bırakarak portakalların suyunu bırakmasını sağlayın.
  • Ardından tencere içerisine 1 su bardağı su ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte 40 dk kaynatın.
  • Kıvam almaya yakın zamanda 6 damla limon suyu ekleyip kıvam alınca ocaktan alın.
  • Soğutmadan kavanozlara paylaştırıp ertesi sabah keyifle tüketin.

6. Portakallı İrmik

İrmik her haliyle nefistir diyorsanız onu bir de mutlaka portakallı haliyle denemelisiniz! Özel akşam yemeklerini harika bir şekilde tamamlamak, portakala bir daha âşık olmak istiyorsanız işte portakallı irmik tarifinin detayları.

  • Derin bir tencere içerisinde 1 litre süt, 1 portakal kabuğu rendesi, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik ve 2 çorba kaşığı nişastayı kaynayana kadar topak kalmayacak şekilde karıştırın.
  • 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 paket vanilyayı da ekledikten sonra karışımı bir tart kalıbı içerisine boşaltın ve soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan başka bir tencerede 1 yemek kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 3 çay bardağı portakal suyu ve 1 portakal kabuğu rendesini karıştırıp kaynatın. Kaynayıp koyulaşınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Bu sırada tart kalıbında bıraktığınız karışımı uygun bir tabak üzerine ters çevirin. Üzerine soyup ince halkalar halinde dilimlediğiniz portakalları dizin.
  • Son olarak hazırladığınız portakal sosunu üzerine boşaltıp buzdolabında soğuttuktan sonra keyifle tüketin.