Portakal Jöleli Muhallebi

Yemek sonrası aklımıza düşen tatlılara alternatif olacak mis kokulu portakal jöleli muhallebi ile karışınızdayız.
portakal-joleli-muhallebi
 Hazırlama süresi: 20 dakika
 Pişirme süresi: 40 dakika
 Porsiyon sayısı:6-8
Malzemeler:
  •  1 litre süt
  •  1 su bardağı irmik
  •  1, 5 su bardağı şeker
  •  Jöle için
  •  3 su bardağı portakal suyu
  •  5 yemek kaşığı şeker
  •  4 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
1. Portakal suyu, şeker ve nişastayı karıştırıp kaynatın.
2. Dilediğiniz kalıpların 3/2 sine doldurup buzdolabına kaldırın.
3. Süt, irmik ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
4. Ilıdıktan sonra Dolapta bekleyen portakallı jölenin üzerine paylaştırın.
5. 2-3 saat buzdolabında bekletin, arzu ederseniz ters çevirip servis yapın.
Servis Önerisi:
Tatlınızın üzerini portakal şekerlemeleri ile süsleyebilirsiniz.