Portakal Sulu Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Vitamin deposu, lezzet dolu, pratik! Portakal suyu ile pişirebileceğiniz enginar yemeği tarifimizi mutlaka deneyin!

portakal-sulu-enginar

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 2-4

Malzemeler

-4 adet temizlenmiş enginar

-1 portakal suyu

-1 limon suyu

-1 adet kuru soğan

-4 adet küp şeker

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 çay kaşığı tuz

-4 dal dereotu

Yapılışı

1. Yayvan bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları soteleyin.

2. Enginarları küp küp doğrayın ve ilave edin.

3. Tuz, şeker ve portakal suyu ve 1 çay bardağı suyu ilave edin ve pişmeye bırakın.

4. Soğuduktan sonra servis kabına alın limon ve dereotu ile servis yapın.

Servis Önerisi:

Servis esnasında enginarların üzerine zeytinyağı gezdirmeniz lezzeti arttıracaktır.