Portakal Sulu Kakaolu Revani

Kökeni Osmanlı Saray Mutfağı’na kadar dayanan, yoğurt ve irmik ana maddeleri olsa da farklı tatlara açık revani tarifim hoş aromasıyla damakları cezbedecek.

revani

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 12

Malzemeler

-4 adet yumurta

-4 kahve fincanı yoğurt

-4 kahve fincanı şeker

-4 kahve fincanı irmik

-4 kahve fincanı un

-2 kahve fincanı sıvı yağ

-2 paket kabartma tozu

-1 limon kabuğu rendesi

-2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için

-4 su bardağı şeker

-4 su bardağı su

-1 çay bardağı portakal suyu

-1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

1. Tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika kaynatın ve ocaktan alın.

2. Portakal suyu ve rendesini ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3. Yumurta ve şekeri çırpın.

4. Kalan sıvı malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.

5. Un kabartma tozu ve irmiğide ilave edip spatula ile karıştırın.

6. Hamurdan istediğiniz miktar ayırıp içine kakaoyu karıştırın.

7. Fırın kabını yağlayın önce sade hamuru sonra kakaolu hamuru dökün.

8. Kakaolu hamuru hafifçe çizikler halinde yayın.

9. 180 derece ısınmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

10. Fırından çıkınca 15 dakika kadar bekleyip dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine dökün.

Afiyetler olsun.

Servis Önerisi:

Servis esnasında dondurma ve çam fıstığı ile servis önerilir.