Kokusuna Bayılanlara: Portakallı Kurabiye

Kışın sevilen meyvelerinden portakalla yapılabilecek en güzel tariflerden biri portakallı kurabiye… Hamurunda yer alan tereyağı, kurabiye hamuruna tat ve gevreklik katıyor.

Çay saatinize eşlik edecek portakal tadı size iyi gelecek.

Portakallı Kurabiye Tarifi

16 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

1 adet yumurta

60 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

½ çay bardağı ayçiçek yağı

1 adet büyük boy portakal

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Püf noktası:

Kurabiye yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Hazırladığınız ve kullandığınız kurabiye kalıplarının büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kurabiye hamuruna damla çikolata ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız un miktarı, portakal ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.

Hazırladığınız kurabiyeleri toz şeker tanelerine bulayıp da

Nasıl Yapılır?

Kurabiyeye asıl aromasını verecek portakalı, bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

Kabuğunu rendeledikten sonra dilimlere ayırdığınız portakalı, küçük küpler halinde doğrayın ya da rondodan geçirin.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, tereyağı ve toz şekeri karıştırma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Ayçiçek yağı, portakal dilimleri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Son olarak; elenmiş kabartma tozu ve azar azar ilave edeceğiniz un ekleyeceğiniz kurabiye hamurunu kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.

Kıvam alan kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp ızgara teli üzerinde, oda ısısında soğuttuğunuz kurabiyeleri tazeliğini koruması için kapağı kapalı kavanozda saklayıp ikram edin.