Hafif Ekşi, Biraz da Tatlı: Portakallı Tavuk

Bu kış mevsiminde C vitamini deposu, gözde meyvelerin başında portakalı yemek tariflerinde de kullanmaya başladık. Hafif bir renk alana kadar kızarttığınız tavuk bagetlere önceden hazırladığınız portakal sulu karışımı ekleyip nar gibi kızartın. Üstelik 16 – 17 Şubat arası 60 TL ve üzeri alışverişinizde poşetli bütün piliç 7.50 TL yerine sadece 1 TL.

Mis gibi kokan portakallı tavuk yemeğini, tavuk suyuna hazırladığınız yasemin pilavı eşliğinde servis edin.

Portakallı Tavuk Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

8 adet tavuk baget
2 adet orta boy portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak tavuk suyu
2 diş sarımsak
1 dal taze biberiye
1/2 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatlı katabilir, tavuk etlerini önceden zeytinyağı ve taze sıkılmış portakal suyunda marine edebilirsiniz.

Arzuya göre fırın kabına portakal dilimleri de ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Portakallı tavuğu önceden hazırladığınız tavuk suyuna yapılmış yasemin pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız portakalların kabuklarını rendeleyin. Ortadan ikiye kestikten sonra sularını sıkın.

İnce ince doğradığınız sarımsakları püre haline getirin. Biberiye dallarını ayıklayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tavada kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız tavuk bagetleri hafif bir renk alana kadar kızartın.

Taze sıkılmış portakal suyu, sıcak tavuk suyu, sarımsak püresi, ince kıyılmış biberiye, krema, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.

Kısa bir süre kızarttıktan sonra servis kabına aldığınız tavuk bagetler üzerine hazırladığınız sos karışımını gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 35-40 dakika kadar kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edin.