Poşette Yılbaşı Hindisi

Yeni yıla sayılı günler kala mutfaklarda hindi pişirmeye dair tatlı bir telaş başlar. Yılbaşı sofrasının odak noktasında olan hindiyi en doğru şekilde pişirmenin püf noktaları, “Hindi en güzel nasıl ve kaç dakika pişirilir? sorularının cevapları aranır durur.

hindi-tarifi

Tam lezzetini yakalamak zor ve zahmetli gibi görünse de, sanılanın aksine keyifli ve yılbaşı heyecanını yaşatan bir hindi pişirme serüveni yaşayabilirsiniz. İşte poşette yılbaşı hindisi tarifinin en kolay ve lezzetli tarifi!

12 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bekleme süresi: 2 saat

Pişme süresi: 3 saat

Malzemeler

1 bütün hindi (4- 4.5 kg)

4 tane orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2 çay kaşığı toz karabiber

1 limon

1 tatlı kaşığı süzme bal

1-2 tane kuru kırmızı biber

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı

Hindiyi yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın.

Tereyağının yarısını eritin, bal, toz karabiber, tuz ve limon suyu ile iyice karıştırılarak sos hazırlayın.

Hindinin her tarafına bu sosu yedirerek sürün.

Hindinin üzerini kapatın ve buzdolabında 1 gece veya en az 2 saat bekletin.

Kuru soğanları soyun ve irice doğrayın.

Kırmızı biberi sıcak suda bekletin çekirdeklerini temizleyerek irice doğrayın.

Soğan, biber, tane karabiber, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlayın ve hindinin içine doldurun. Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturun.

Hindinin göğüs kısmında bıçakla minik delikler açın ve karabiberleri yerleştirin. 

Kalan sos varsa tekrar hindinin üzerine sürün ve hindinin ayaklarını çapraz bağlayın.

Fırın torbasını unlayın ve hindiyi poşete yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden delin.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 2,5- 3 saat kadar pişirin.

Pişirmenin son yarım saatinde,  fırın poşetini açın ve ara ara  üzerine oluşan sudan gezdirin.

Servis tabağına aldıktan sonra fırının üst kısmını açarak arzuya göre bira kızartabilirsiniz.

Sunum önerisi:

Sunumdan önce oluşan sosu hindinin üzerine dökmeniz lezzeti arttıracaktır.