Islak Kek Tadında: Pudingli Kek

Toz kakao taneciklerinin rengini ve tadını verdiği sünger dokulu kek üzerinde koyu kıvamlı çikolatalı bir puding olduğunu düşünün. Hatta bu lezzeti ikiye katlamak için kekinizi sıcak kahveyle ıslatın, üzerinde çırpılmış krem şantiye yer verin. Bu tatlı kaçamağın lezzetini arttırın.

Unutmadan: Kek katını sade olarak da hazırlayabileceğiniz tatlıyı, arzu ettiğiniz aromada puding karışımlarıyla servis edebilirsiniz.

Pudingli Kek Tarifi

9 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

1 fincan filtre kahve

Üzeri için:

2 paket çikolatalı toz puding karışımı
3,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Dilimler halinde servis edeceğiniz kekin üzerine arzuya göre çırpılmış krem şanti ekleyebilirsiniz.

Kek hamurunda kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtaları, toz şeker ilavesiyle yüksek devirde krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Süt ve sıvı yağ ekledikten sonra karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ayrı bir yerde karıştırdıktan sonra sıvı karışıma ekleyin.

Tamamen karışıp kek hamuru halini alan karışımı, hafifçe yağlanmış ısıya dayanıklı dikdörtgen bir kek kalıbına döküp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30-35 dakika kadar pişirin.

Fırından alıp 5 dakika kadar dinlendirdiğiniz keki 1 fincan filtre ya da granül kahveyle ıslatın.

Muhallebisi için; soğuk süt ile harmanladığınız çikolatalı toz puding karışımlarını kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız çikolatalı pudingi, şurubunu çeken kekin üzerine yayıp buzdolabında soğuttuktan sonra dilimler halinde servis edin.