Pamuk Gibi: Puf Böreği

Pratik bir şekilde milföy hamuru kullanarak da hazırlayabileceğiniz nar gibi kızarmış puf böreklerini, hamur tutarak hazırlıyoruz bugün. Kolaya kaçmak yok. Hazırlayacağımız hamur yağsız olduğu gibi kolaylıkla toparlanan ve mantı hamurunu andıran bir yapıda. İç harcımız peynirli…

Siz çayı demlediğiniz esnada kızaran çıtır puf böreklerinin tadına inanamayacaksınız.

Puf Böreği Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

Hamuru için:

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un

İç harcı için:

200 gram lor peyniri
1/4 demet maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Kızgın ve bol yağda kızaracak börekleri kısa sürede ve kontrollü olarak pişirmeye dikkat edin. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağında dinlendirin.

Pişirme önerisi:

Patatesli, zeytin ezmeli, kıymalı vb. harçlarla da puf böreği hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Elenmiş unu derin bir servis kasesi ya da mutfak tezgahına alın. Orta kısmını çukurlaştırıp oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve yoğurdu ekleyin.

Kenarda kalan unun üzerine tuz ve karbonatı serpip içten dışa doğru dağıtarak hamuru yoğurmaya başlayın.

Özleşip pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarıp kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirin.

Dinlendirme işlemi sonrasında küçük parçalara ayırdığınız hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde eliniz ya da merdane yardımıyla açın.

İnce kıyılmış maydanoz yapraklarını, lor peyniri ve tuzla karıştırarak bir iç harç hazırlayın.

Açtığınız hamurların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan ekleyip “D” ya da üçgen şeklinde kapatın.

Hazırladığınız börekleri, derin bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında hafif bir renk alana kadar kızartın. Dinlendirdikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edin.