Ramazan Pidesi

Evde de olur! Mis gibi, dumanı üstünde, yemeklerin şahane eşlikçisi pideyi evde de yapabilirsiniz.

ramazan-pidesi

Hazırlama süresi: 2 saat

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-6 su bardağı un
-1 paket instant maya
-Aldığı kadar ılık su,
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sıvı yağı

Üzeri İçin

-1 yemek kaşığı su
-1 adet yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı çörek otu
-1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

1. Bir kaba un, maya, şeker,tuz ve sıvı yağı koyun.
2. Ilık su ile ele yapışmayacak şekilde olana kadar hamuru yoğurun.
3. Tezgah üzerine alıp 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
4. Üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
5. Mayalandıktan sonra 10 dakika kadar daha yoğurup hamuru ikiye bölün.
6. Unlanmış tezgah üzerinde elinizle veya merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
7. Hazırlanan pideleri 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
8. Üzerini pide şekinde desenlendirin.
9. Yumurta sarısı ile suyu çırpın pidelerin üzerine sürün.
10. Üzerine susam veya çörekotu serpiştirin.
11. Önceden ısınmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Afiyetler olsun.

Not: Pideyi bıçağın tersi ile şekillendirebileceğiniz gibi orijinalinde olduğu gibi parmak uçlarınızı dik tutarak da şekillendirebilirsiniz.