Ramazan Pidesi Bandırmaya Uygun: İftara Yapabileceğiniz 5 Farklı Sulu Yemek Tarifi

“İftara ne pişirsem?” sorusu akılları kurcalıyor, mideler gurulduyor, zaman giderek
daralıyorsa sizi hemen böyle alalım. Yazımızın içeriğinde iftarı şölen haline getirecek
birbirinden nefis tarife ulaşabilirsiniz. İşte, bol sulu 5 farklı yemek tarifi…

1. Kırmızı Etin En Güzel Halidir: Kolay Yahni

İftara son 1 saat kaldıysa yardımınıza önce güzel bir düdüklü tencere sonrasında da güzel
tarifimiz koşsun ne dersiniz? Etin en güzel hallerinden olan yahni, iftar sofranıza konmaya
ve karnınızı doyurmaya geliyor. Hem çabucak pişer hem de lezzetine doyum olmaz.
Ramazan pidesine de çok yakışır. İşte, kolay yahni tarifi:

● Düdüklü tencereye 1 fincan zeytinyağını ekleyin.

● Yağ ısınınca 500 gram dana rostoluk etleri ilave edin.

● Etler mühürlenince ayrı bir kaba alın.

● Aynı tencereye bir miktar daha zeytinyağı ilave ederek piyazlık doğradığınız 3 adet
soğanı kavurun.

● 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave ederek
kavurmaya devam edin.

● Dilediğiniz kadar tuz, karabiber, kekik ve 1 adet defne yaprağını tencereye ekleyin.
● Etleri de tencereye ilave edin.

● 2 bardak kaynamış suyu da ekledikten sonra 40 dakika pişirip tabaklara
paylaştırarak iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Düdüklü Tencerede Kolay Yahni Tarifi

2. Onsuz Olmaz: Pastırmalı Kuru Fasulye

Millet olarak ne pastırmadan vazgeçeriz ne de kuru fasulyeden. İftar vaktine nefis mi nefis
pastırmalı kuru fasulye hazırlar, suyuna da Ramazan pidesini bandıra bandıra yeriz. İftara
ne pişirsem diye düşünüyorsanız buyurun tarifimizin detaylarına:

● Piyazlık doğradığınız 1 adet kuru soğanı zeytinyağında soteleyin ve doğranmış 2
adet biberi ekleyin.

● 400 gram pastırmayı ikiye kesip ilave edip 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı
kaşığı acı biber salçasıyla birlikte kavurun.

● 2,5 su bardağı kuru fasulyeyi, bir tutam tuz, biraz paprika, bir tutam karabiber, 1
adet et bulyon ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek pişirmeye başlayın.

● Kaynayana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirmeye
dikkat edin.

● Pişirdikten sonra tabaklara paylaştırarak iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

3. Bir Sevdadır: Sulu Patates Yemeği

Patates, gönlümüzün efendilerinden biridir. Salatası, kızartması, cipsi, fırınlaması, kumpiri
derken akla gelen her haliyle hem çocukların hem de yetişkinlerin göz bebeğidir. Siz de azılı
bir patates seveniyseniz sıradaki iftar sofranızda aşkınızı katlamaya ne dersiniz? Cevabınız
“evet” ise suyuna banmaya hazır olun. İşte, sulu patates yemeği tarifi:

● Küp küp doğradığınız 1 adet soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.

● Ardından 150 gram kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

● Kavrulan kıymaya 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası soyup iri
küpler halinde doğradığınız 4 adet patatesi de ekleyin.

● Dilediğiniz kadar tuz, karabiber, pul biber ve 3 bardak sıcak suyu da ekleyip pişirin.

● Pişirdikten sonra tabaklara paylaştırarak iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sulu Patates Yemeği

4. Çocuklar da Bayılır: Sulu Köfte

Patates kızartması ve köfte ikilisinin şahaneliğinde hemfikiriz. Fakat bu kez iftar sofrasına
daha hafif bir seçenek yaraşır diyor patates ve köfteyi bir tencerede kaynaştırıyoruz.
Merak etmeyin, ortaya harika bir sonuç çıkıyor! İşte, nefis mi nefis sulu köfte tarifi:

● Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz 4 yemek kaşığı pirinci derin bir
karıştırma kabına alın. Ardından orta yağlı 150 gram kıymayı ekleyin ve yarım çay
kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiberle yoğurun.

● Elde ettiğiniz pirinçli köfte harcını ufak parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak
şekil verin.

● Kabuğunu soyduğunuz 1 adet kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 3 adet
orta boy patatesi iri küpler halinde dilimleyin.

● Derin bir tencerede kızdırdığınız ay çiçek yağında kuru soğanları hafif bir renk alana
kadar kavurun.

● 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar
kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.

● 3 yemek kaşığı unu geniş bir tabağa alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip hafifçe
sallayarak unlanmasını sağlayın.

● Soğanlarla birlikte kavrulmuş patateslere sıcak su ekleyin. Kaynama noktasına
geldiğinde unlanmış köfteleri katıp hafif bir renk alana kadar pişirin.

● Pişirdikten sonra tabaklara paylaştırarak iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sulu Köfte Tarifi

5. Renk Getirir: Zeytinyağlı Fasulye

Sulu yemeğin en iyisi zeytinyağlı olandır. Mideyi yormaz, pişman etmez. Lezzetine de bir
güzel bandırır. Siz de iftar sofranıza suyu bol, kalorisi az bir sebze yemeği eklemek
isterseniz buyurun bol renkli tarifimizin detaylarına:

● 500 gram kadar bezelyeyi yıkayıp süzün. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın.

● 2 adet havucu ve 2 adet patatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

● Yemeği pişireceğiniz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyun ve kızdırın.

● Soğanı ve havuçları tencereye alın, soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte
kavurun.

● 2 yemek kaşığı salçayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.

● Sırasıyla süzdüğünüz bezelyeyi, sonra da küp küp doğradığınız patatesi tencereye
ekleyin.

● 1-2 dakika daha kavurun.

● Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

● Tuzunu da ekleyip orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya dek (30 dakika kadar)
kısık ateşte pişirin.

● Pişirdikten sonra tabaklara paylaştırarak iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

 

Tariş Güney Ege Sızma Zeytinyağı satın almak için hemen tıklayın.

Ramazan Pidesi satın almak için hemen tıklayın.