Ravioli Yapımının 5 Püf Noktası

İtalyan mutfağının geleneksel tariflerinden ravioli, son zamanlarda Türk
mutfağında da sıklıkla yer almaya başladı. Yaygın olarak kare şeklinde olmak
üzere dairesel ya da yarı dairesel gibi başka formlarda da hazırlanın ravioli,
birçoğumuzun favorileri arasına girdi. İnce hamuru, bol sosuyla sevilen
lezzetlerden olmayı başaran ravioli nasıl yapılır, ravioli yapımının püf noktaları
nelerdir; yazımızın devamında öğrenebilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Miktarları İyi Oranlayın

Yeni tarifler denemeyi seviyor, o tariflerde biraz da özgür davranmak
istiyorsanız ravioli yapımının buna pek de müsait olmadığını söylemekte fayda
var. İyi bir ravioli yapımının en önemli püf noktalarından biri de hamurunun
yoğrulma aşamasıdır. Kusursuz bir ravioli hamuru elde edebilmek için tarife
sadık kalmaya ve malzeme miktarlarını iyi oranlamaya dikkat edin.

2. Hamur Açarken Un Kullanmayın

Ravioli yapımında en önemli malzeme undur ancak doğru aşamalarda
kullanılmasına dikkat edilmelidir. Hamur açma aşamasında un kullanırsanız
hamurun parçalanmasına, topaklanmasına neden olabilirsiniz. Bunun yerine
hamurun yapışması gereken yerlerini bir fırça yardımıyla su ile ıslatmayı
deneyebilirsiniz.

3. Yumurtanın Sarısını Kullanın

Ravioli hamuru yapımında kullanacağınız önemli malzemelerden biri de
yumurtadır. Daha iyi ravioli hamuru için kullanacağınız yumurtaların taze
olması kadar yumurtaların sadece sarılarını kullanmanız gerektiği de
unutmamanız gerekenler arasında yer alır. Yumurtaların sadece sarısını
kullanarak raviolinin kıvamını, rengini ve lezzetini iyileştirebilirsiniz.

4. Haşlama Süresine Dikkat Edin

Unutulmaz bir ravioli deneyimi için yapım aşaması kadar pişirme aşaması da
kıymetlidir. Ravioli pişirmek için kaynattığınız suya 2 damla limon suyu ve
zeytinyağı ekleyin. Bu sayede hamurların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Ardından hazırladığınız raviolileri kaynar suda haşlamaya başlayabilirsiniz.
Ravioliler su yüzeyine çıkmaya başladıktan yaklaşık 2 dakika sonra ocaktan
alarak tam kıvamında bir sonuç yakalayabilirsiniz.

5. Kesicilerden Yararlanın

Ravioli denince akla ilk gelen detaylardan biri de etkileyici sunum yaratan,
farklı şeklidir. Raviolilerin kare ya da yuvarlak şekli, tırtıklı köşelerinin sizin için
de kusursuz olması önemliyse makarna kesici aletlerden ya da özel
makaslardan edinebilir, hemen harekete geçebilirsiniz.

Bugünkü sofranıza nefis bir ravioli eklemeniz için mantar soslu ravioli tarifimiz
burada sizi bekliyor:

Mantar Soslu Ravioli Tarifi

 

Makarna siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.