Reçelli Kurabiye

Mis kokulu meyvelerden yapılan, tatlı mı tatlı reçelle hazırlanan, ağızda dağılan kurabiyeleri birlikte hazırlamaya var mısınız? Komşu kıskandıran bu güzel lezzeti mutlaka denemelisiniz…

portakalli-kurabiye

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 6-10 dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

-350 gram un

-250 gram soğuk tereyağı

-130 gram toz şeker

-1 yumurta beyazı

-1 paket vanilya

-1 kahve fincanı dilediğiniz reçel

Üzeri için

-1 fincan pudra şekeri

Yapılışı

1. Unu bir kap içerisine alın.

2. Orta kısmını çukurlaştırıp, küpler halinde doğranmış tereyağını, şeker, yumurta beyazı ve vanilyayı koyun.

3. Elinizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

4. Streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.

5. Hamuru dolaptan çıkarıp 3 mm kadar merdane ile açın.

6. Kurabiye kalıpları ile yuvarlaklar oluşturun.

7. Hamurun yarısını da kurabiye kalıplarının delikli kısmı ile yuvarlaklar oluşturun.

8. 180 derce ısınmış fırında 6-8 dakika kadar pişirin.

9. Tel bir ızgara üzerinde soğutun.

10. İri taneli olmayan reçelden 1 çay kaşığı kadar kurabiyelerin orta kısmına koyun ve delikli kurabiyeyi üzerine yapıştırın.

11. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Kullanacağınız reçelin vişne, mürdüm eriği gibi koyu renkli ve yoğun olması kurabiyelerin arasından daha farkedilir şekilde görünmesini sağlayacaktır.