Şeker Niyetine: Reçelli Kurabiye

Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri ilavesiyle hazırlanan nefis bir kurabiye hamuru… Koyu kıvamlı bir reçel ve servis öncesinde ön planda yer alacak olan benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata. Reçelli kurabiye tarifinde bir araya gelen üç silahşörler, ağızda dağılan pratik bir kurabiye tarifine imza atıyorlar.

Beş çayları artık daha tatlı!

Reçelli Kurabiye Tarifi

24 adet

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

100 ml. sıvı yağ

125 gram pudra şekeri

2 su bardağı un

Üzeri için:

3 yemek kaşığı ahududu reçeli

45 gram beyaz çikolata

Püf noktası:

Kurabiye hamuru toparlanana kadar azar azar un eklemeye ve elde ettiğiniz hamuru yoğurmaya devam edin. Pişirme işlemini düşük ısıda sürdürüp fırından çıkan sıcak kurabiyelerin orta kısımlarına koyu kıvamlı reçel ekleyin. Arzuya göre benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin.

Servis önerisi:

Kurabiye servisinde arzu ettiğiniz reçel karışımını kullanabilir, arzuya göre çikolata ezmesi kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyip krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Azar azar un ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın. Kıvam alıp toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığınız kurabiye hamurlarını, avuç içinizde yuvarlayıp orta kısımlarına başparmağınızla bastırarak çukur hale getirin.

Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkartıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuğunuz kurabiyelerin orta kısımlarına koyu kıvamlı ahududu reçeli doldurun. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis edin.