Reçelli Pasta

Pastaya bayılıyoruz, ne zaman ya da hangi ruh halinde olursak olalım onu asla reddedemiyoruz değil mi? Hatta bu öylesine bir sevgi ki çoğu zaman kocaman bir pastayı hiç dilimlemeden şöyle ağzımıza bulaştırırcasına ısıra ısıra, tek başımıza tüketmek istiyoruz. E hal böyle olunca en lezzetli pastaya en zararsız şekilde nasıl ulaşabiliriz sorusu akıllara geliyor. Cevap belli, elbette ki o pastayı evde, kendi ellerimizle hazırlamalıyız.

recelli-pasta

İşte size enfes, yumuşacık keki ve M Life’nin Diabetik reçellerinden biri ile farklı ve daha hafif bir pasta tarifi. O halde malzemeleri edinmek için önce Migros’a sonra mutfağa!

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gram kadar tereyağı
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kadar kakao

Mereng Karışımı İçin Malzemeler:

  • 4 adet yumurta akı
  • 1/2 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kadar buğday nişastası

Ara Kat Süslemesi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı kadar M Life Diabetik Yaban Mersini Reçeli (Biz yaban mersini reçelini tercih ettik ama siz M Life Diabetik ailesinden vişne, çilek, turunç, dört meyve ya da erik reçellerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:

  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını birbirine karıştırmadan, iyi bir şekilde ayırın.
  • Ayırdığınız yumurta sarılarını geniş bir kaba alın ve pudra şekeri ekleyerek karıştırın. Daha sonra tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve malzemeler hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru iki küçük bir büyük olmak üzere üç parçaya ayırın. Küçük hamurun birini kakao ile karıştırın diğer küçük hamurla birlikte buzdolabına koyup dondurun.
  • Kelepçeli kek kalıbının içerisine pişirme kağıdı serin ve üzerini yağlayın.
  • Büyük hamuru kek kalıbının tabanı kadar açıp yerleştirin.
  • Ardından mereng karışımını hazırlamaya başlayın. Geniş bir kaba daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta beyazlarına tuz ekleyerek köpürtene kadar çırpın.
  • Daha sonra toz şeker ve buğday nişastasını ekleyerek katı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Pasta tabanının üzerine M Life Diabetik Yaban Mersini Reçeli’ni güzelce yayın.
  • Önceden dondurmuş olduğunuz kakaolu küçük hamuru yaydığınız reçelin üzerine rendeleyin.
  • Ardından rendelediğiniz beyaz hamuru ve mereng karışımını ilave edin.
  • Son olarak 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra oda sıcaklığına kadar dinlendirin, ister soğutup ister hemen dilimleyerek servis edin.

Servis Önerisi:

Yanına da bir fincan Doğadan’ın 7 otlu çayından hazırlayarak lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.