En Tatlı Sabahlara: Reçelli Waffle

Sabah kahvaltılarınızı tatlandıracak pratik bir hamur işi tarifi var sırada reçelli waffle… Oda sıcaklığında yumurta, süt, toz şeker, un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle hazırladığımız waffle hamurunu küçük bir kepçe yardımıyla tavaya döküyor, hafif bir renk alana pişiriyoruz.

Pudra şekeri ve reçel ilavesiyle bekletmeden servis ettiğimiz reçelli waffle tarifimiz sabah keyfinize #iyigelecek.

Reçelli Waffle

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

12 adet

Malzemeler:

2 adet yumurta
200 ml. süt
300 gram un
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

4 yemek kaşığı kızılcık reçeli
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre porsiyonluk kalp kalıplar yardımıyla yanmaz/yapışmaz tabanlı tavada da pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz reçel çeşidini kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Süt ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, tuz ve kabartma tozu yardımıyla 2 dakika daha karıştırın.

Kıvam alan waffle karışımını yanmaz/yapışmaz tabanlı bir tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.

Puf gibi kabaran porsiyonluk waffleları kızılcık reçeli ve pudra şekeri ilavesiyle bekletmeden servis edin.