Reyhan Şerbeti

Ramazan sofralarının baş tacı şerbetin mis kokulu hali. Reyhan şerbetini ev yapımı lezzetiyle kolayca hazırlayabilirsiniz.

reyhan-otu

Hazırlama süresi:  5 dakika

Porsiyon sayısı: 8

Malzemeler

-1 demet reyhan
-8 su bardağı su
-8 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı limon suyu
-2 adet karanfil

Yapılışı

1. Reyhanları yıkadıktan sonra kapağı olan bir kaba alın.
2. Üzerine şeker, karanfil limon suyu ve kaynar sıcak suyu ekleyin.
3. Su soğuyuncaya kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin.
4. Soğuduktan sonra süzüp servis edin.
Afiyetler olsun.

Not: Şerbete buz ve limon dilimleri ilave ederek de servis edebilirsiniz.