Rulo Tavuklu Lazanya

Lazanya diyince akıllara ilk kıymalı lazanya düşmesin… Tavuktan vazgeçemeyenler için hazırladık bu tarifi. Farklı bir lezzet arayanlar mutlaka denemeli.
lazanya
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15+20 dakika
Porsiyon sayısı: 3
Malzemeler
½ kilo doğranmış kemiksiz tavuk eti
6 adet lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel Sos İçin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Yapılışı
Tavuk etlerini sıvı yağ ile ocakta karıştırarak soteleyin.
Domates ve biberleri doğrayın ve tavuklara ilave edin.
Salça ve baharat ilavesiyle 2 dakika kadar pişirip ocağı kapatın.
Unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine soğuk süt ilave edip karıştırarak koyulaşmasına bekleyin.
Kaynayınca ocaktan alın.
Lazanyaları kaynar suda yumuşatın.
Pişen tavukları lazanyaların arasına koyun ve rulo şeklinde sarın.
Fırın kabına yerleştirin üzerine beşamel sosu dökün.
200 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Servis Önerisi:
Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi yerleştirip fırında kızartabilirsiniz.