Sadrazam Lokumu

Saray sofralarına layık sadrazam lokumunu, misafirlerinize çayın yanında ikram edip, ev yapımı saray lokumu tarifinize sonsuz övgüler duyabilirsiniz…
lokum
Hazırlama süresi: 10
Pişirme süresi: 30
Malzemeler: 
1 litre pastörize süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/2 küçük paket krema
1 paket krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi tozu
1 paket vanilya
 
Yapılışı: 
Derin bir tencereye soğuk sütü koyun.
Ocağa almadan önce unu ilave edip çırpıçı ile pürüz kalmayacak şekilde karıştırın.
Şekeri ilave edip karıştırmaya devam ederek pişirin.
Kaynamaya başlayınca krema ve vanilyayı ilave edin.
Koyulaşmaya başlayınca hemen ocaktan alın.
İçine 1 kaşık margarini ve kremşantiyi koyarak pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
Küçük fırın tepsisinin taban kısmını hindistan cevizi ile, tamamen kaplayacak şekilde serpiştirin.
Üzerine hafifçe ılımış olan kremayı dökün.
Buzdolabına iyice soğumasını sağlayın.
Dolaptan aldıktan sonra kare şeklinde eşit dilimler halinde kesin.
İki dilimi üst üste koyun ve bolca hindistan cevizine bulayın.
Afiyetler olsun.
Not: Buzdolabında bekleme süresini uzatırsanız tatlınız daha kolay kesilip şekil alır. Mutlaka soğuk servis edin.