Sağlıklı 6 Nefis Dip Sos Tarifi

Her yemeği hakkını vererek tüketmeyi sevenlerden, bir seçeneği mutlaka iyi bir sosla tamamlamayı amaç edinenlerdenseniz yazımızın içeriği tam size göre demektir. Kolayca hazırlayabileceğiniz hem nefis hem de sağlıklı mı sağlıklı 6 dip sos tarifi için buyurun detaylara…

1. Bezelye Dip Sos

Havuç, patatesle karıştırıp pilavla buluşturduğumuz nefis bezelyelerden bu kez sağlıklı bir dip sos yapıyoruz. İşte, bana bana doyamayacağınız bezelye dip sos yapımının detayları…

  • 50 gram çam fıstığını yağsız bir tava içerisinde kavurun.
  • Hazır olarak aldığınız ya da kendiniz haşladığınız 300 gram bezelyeyi, kavurduğunuz fıstıkları, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını mutfak robotu içerisinde karıştırın.
  • Gerekirse bir miktar daha zeytinyağı ekleyebilir, keyifle tüketebilirsiniz.

2. Keçi Peynirli Dip Sos

Peynirden vazgeçemeyenlere, kahvaltıda ya da diğer tüm öğünlerde çok iyi gidecek bir dip sos tarifi geliyor! İşte, nefis keçi peynirli dip sos tarifinin detayları…

  • Bir kap içerisinde 200 gr keçi peynirini ezin.
  • Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kekik, küp küp doğanmış 1 kırmızı biber, 1 yemek kaşığı çörek otu, 1 tutam karabiber ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ekmek üzerine sürerek ya da diğer yiyecekleri içerisine bandırarak afiyetle tüketin.

3. Yoğurtlu Dip Sos

Yoğurdun her halini sevenler, yoğurtsuz öğün geçirmeyenler bu dip sosa bayılacak! İşte, her bir malzemesiyle pek sağlıklı yoğurtlu dip sos tarifinin detayları…

  • 1 büyük ya da 2 küçük diş sarımsağı bıçağın yüzey kısmıyla ezerek püre haline getirin.
  • Derin bir kap içerisinde 300 gram yoğurt, 15 ml limon suyu, 150 gr mayonez, 15 ml elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiberi pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Servis etmeden önce hazırladığınız karışıma ince ince kıyılmış 2 çorba kaşığı maydanoz, 1 çorba kaşığı dereotu, 1 çorba kaşığı chives frenk soğanını ekleyin.
  • Son olarak 2-3 çorba kaşığı süt ekleyip tekrardan karıştırarak servis edin.

4. Taze Sarımsaklı Avokado Dip Sos

En sağlıklı seçeneklerden biri olan avokadoyu çok sevenler iyi bilir, onu en iyi şekilde tamamlayan malzemelerden biri elbette ki sarımsaktır. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız taze sarımsaklı avokado dip sos tarifine bayılacaksınız. İşte nefis ve sağlıklı dip sos tarifinin detayları…

  • 1 adet avokadonun çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • 1 kâse yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 3 diş sarımsak ve dilimlenmiş avokadoyu mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Hazırladığınız püreyi kâseye alın ve içerisine bir limon kabuğu rendesini, 1 tutam karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, afiyetle tüketin.

5. Ton Balıklı Dip Sos

Ton balığını çok seviyorsanız onu bir de dip sos haliyle denemenizi öneririz. Hem sağlıklı hem de doyurucu aperatifler hazırlamanız için çok uygun olan bu dip sosu denemeniz için işte gerekli detaylar…

Ton Balıklı Dip Sos Tarifi

  • 50 gr ceviz içini küçük parçalar halinde kırın. 1 adet kereviz sapını ve 1 tatlı kaşığı kapari turşusunu, 1/4 demet dereotunu ince ince kıyın.
  • Daha sonra konserve ton balığının yağını süzdürün ve derin bir kâse içerisinde; 125 ml krema, ceviz içi, kapari turşusu, dereotu, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberle güzelce karıştırın.
  • Fırınlanmış ekmek dilimleri, krakerler ya da yeşillikler eşliğinde afiyetle tüketin.

6. Enginarlı Dip Sos

Bazılarının çok sevdiği, bazılarınınsa hiç hoşlanmadığı bir lezzet olan enginardan bu kez nefis bir dip sos yaparak kimsenin ona kayıtsız kalmamasını diliyoruz. İşte, enginarlı dip sos yapımı hakkında tüm detaylar…

  • 3 adet orta boy enginarı ince ince dilimleyin.
  • Kabuğunu soyduğunuz 1 adet kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
  • 1 demet ıspanağı ayıklayıp temizledikten sonra ince ince kıyın.
  • 2 diş sarımsağı rendeleyin.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğradığınız kuru soğan ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • Enginar ve ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ocaktan aldığınız sebzeleri soğuduktan sonra 400 gr labne peyniri, yarım tatlı kaşığı hardalla karıştırıp soğuk olarak afiyetle tüketin.