Ton Balığı da Gelsin: Salatalıklı Kanepe

Atıştırmalık olarak da tüketebileceğiniz bir kanepe tarifi… Baget ekmek dilimleri üzerine labne peyniri ilavesiyle yapıştırdığımız salatalık dilimlerini ton balığı konservesi ve siyah zeytin ilavesiyle servis ediyoruz.

Hafif bir başlangıç olarak da ikram edebileceğiniz ton balıklı, salatalıklı kanepeler davet sofralarınıza çok yakışacak. Atıştırmalık tariflerimize bir yenisini ekliyoruz.

Salatalıklı Kanepe

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet baget ekmek
1 yemek kaşığı labne peyniri
2 adet orta boy salatalık
1 kutu ton balığı konservesi
1 su bardağı siyah zeytin
1/4 demet dereotu

Püf noktası:

Ton balığı konservesini fazla yağını süzdürdükten sonra kullanın ve fazla bekletmeden servis edin.

Servis önerisi:

Ton balığı konservesini arzuya göre ince kıyılmış kapari çiçeği turşusuyla harmanladıktan sonra da kanepe yapımında kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Bol sıda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız salatalıkları verev şeklinde kesin.

Baget ekmeğini ince ince dilimleyin. Ton balığı konservesinin fazla yağını süzdürün.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dereotlarını küçük parçalara ayırın.

Salatalık dilimlerinin arka tarafına bir parça labne peyniri sürüp baget ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.

Fazla yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini baget ekmek dilimleri üzerine paylaştırın.

Siyah zeytin ve dereotu ilavesiyle bekletmeden servis edin.